Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací»

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací»

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací»

Au-pair v USA

Základní informace

Podmínky pro pobyt au-pair ve Spojených státech jsou přesně vymezené zákonem. Program au-pair proto mohou zajišťovat jen státem akreditované agentury.

Ucházíte-li se o práci au-pair v USA, měli byste ovládat angličtinu na alespoň komunikativní úrovni. Čím lepší je Vaše angličtina už před odjezdem, tím více Vám dennodenní kontakt s americkou rodinou pomůže ve zdokonalení se v jazyce. Než do USA vycestujete, doporučujeme proto absolvovat kurz angličtiny. S výběrem kurzu vhodné pokročilosti Vám pomůže jazyková škola ve Vašem městě.

Podmínky

Pracovní doba au-pair je omezena na 45 hodin týdně, přičemž žádný den by neměla pracovat více než 10 hodin. Každý týden má au-pair nárok minimálně na 1,5 volného dne a minimálně jeden volný víkend měsíčně. Au-pair se stará o děti nebo zajišťuje drobné domácí práce spojené s péčí o děti (vaří jim, pomáhá s uklízením dětského pokoje), jiné domácí práce (vaření pro celou rodinu, žehlení apod.) však neobstarává.

Au-pair má mít samostatný pokoj, stravuje se u hostitelské rodiny a dostává týdenní kapesné v minimální výši 176,85 dolarů. Au-pair má nárok na dvoutýdenní placenou dovolenou a je jí většinou hrazena zpáteční letenka. Hostitelská rodina přispívá au-pair až 500 dolarů na vzdělávací kurz dle vlastního výběru. Pro au-pair je také zajištěno zdravotní pojištění na celou dobu pobytu.

Na začátku pobytu je pro au-pair připraven takzvaný orientation program, ve kterém se seznámí s americkým způsobem života, výchovou dětí v USA apod.

Klikněte, zavolejte, zeptejte se
kvalifikovaná pomoc s hledáním kvalitní práce v zahraničí

Požadavky na au-pair

  • Svobodná a bezdětná osoba ve věku 18 – 26 let
  • Komunikativní znalost angličtiny
  • Zkušenosti s hlídáním dětí
  • Ukončené středoškolské vzdělání
  • Řidičský průkaz (vyžadováno ve většině případů)
  • Dobrý zdravotní stav + nekuřák
  • Čistý trestní rejstřík

Administrativní náležitosti

Pro vycestování jako au-pair do USA je nutné vízum J-1, které se uděluje na 12 měsíců s možností cestovat 13. měsíc. Víza je možné prodloužit o 6, 9 nebo 12 měsíců. Zúčastnit se programu au-pair v USA je možné pouze jedenkrát.

Praktické tipy a odkazy pro pobyt v USA

  • Uchazeči o vízum J1 se musí ve své zemi dostavit na americkou ambasádu nebo konzulát. Aby mohli získat potřebné vízum, musí mít vyplněný speciální formulář DS-2019, který jim poskytne zprostředkovatelská organizace (tzv. sponzor).
  • U většiny výměnných programů, které zajišťuje americká vláda se musí platit tzv. SEVIS poplatek, který činí $100. Výjimkou jsou letní programy Work & Travel, letní tábory a právě au-pair programy, kde poplatek činí pouze $35.

Díky tomuto typu práce v zahraničí se zdokonalíte v angličtině a poznáte zblízka americkou kulturu. Obecné informace o au-pair, hledání a výběru rodiny najdete v článku Au-pair pobyty. Zkušenosti s prací au pair v USA si můžete přečíst ve článcích Deník au-pair Viki z pobytu v USA a Au-pair v USA.


Sdílet tento článek

Byl pro Vás článek užitečný?

  

Diskuze k článku

Chcete sledovat diskuzi ke článku e-mailem?
K článku zatím nejsou žádné komentáře. Chcete-li vložit komentář, klikněte na tlačítko Nový komentář.
 
Hledání v článcích

Hledejte například: Austrálie, studium v Anglii, Au-pair, práce v Německu, (jméno agentury), Erasmus, brigáda...



oblibene

RSS Odebírat novinky přes RSS/XML

Hlavní článek:

Au-pair pobyty

Nazkušenou.cz on Facebook