Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací»

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol s formulářem pro přímý kontakt. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací»

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací»

Au-pair v USA

Základní informace

Podmínky pro pobyt au-pair ve Spojených státech jsou přesně vymezené zákonem. Program au-pair proto mohou zajišťovat jen státem akreditované agentury.

Ucházíte-li se o práci au-pair v USA, měli byste ovládat angličtinu na alespoň komunikativní úrovni. Čím lepší je Vaše angličtina už před odjezdem, tím více Vám dennodenní kontakt s americkou rodinou pomůže ve zdokonalení se v jazyce. Než do USA vycestujete, doporučujeme proto absolvovat kurz angličtiny. S výběrem kurzu vhodné pokročilosti Vám pomůže jazyková škola ve Vašem městě.

Podmínky

Pracovní doba au-pair je omezena na 45 hodin týdně, přičemž žádný den by neměla pracovat více než 10 hodin. Každý týden má au-pair nárok minimálně na 1,5 volného dne a minimálně jeden volný víkend měsíčně. Au-pair se stará o děti nebo zajišťuje drobné domácí práce spojené s péčí o děti (vaří jim, pomáhá s uklízením dětského pokoje), jiné domácí práce (vaření pro celou rodinu, žehlení apod.) však neobstarává.

Au-pair má mít samostatný pokoj, stravuje se u hostitelské rodiny a dostává týdenní kapesné v minimální výši 176,85 dolarů. Au-pair má nárok na dvoutýdenní placenou dovolenou a je jí většinou hrazena zpáteční letenka. Hostitelská rodina přispívá au-pair až 500 dolarů na vzdělávací kurz dle vlastního výběru. Pro au-pair je také zajištěno zdravotní pojištění na celou dobu pobytu.

Na začátku pobytu je pro au-pair připraven takzvaný orientation program, ve kterém se seznámí s americkým způsobem života, výchovou dětí v USA apod.

Klikněte, zavolejte, zeptejte se
kvalifikovaná pomoc s hledáním kvalitní práce v zahraničí

Požadavky na au-pair

  • Svobodná a bezdětná osoba ve věku 18 – 26 let
  • Komunikativní znalost angličtiny
  • Zkušenosti s hlídáním dětí
  • Ukončené středoškolské vzdělání
  • Řidičský průkaz (vyžadováno ve většině případů)
  • Dobrý zdravotní stav + nekuřák
  • Čistý trestní rejstřík

Administrativní náležitosti

Pro vycestování jako au-pair do USA je nutné vízum J-1, které se uděluje na 12 měsíců s možností cestovat 13. měsíc. Víza je možné prodloužit o 6, 9 nebo 12 měsíců. Zúčastnit se programu au-pair v USA je možné pouze jedenkrát.

Praktické tipy a odkazy pro pobyt v USA

  • Uchazeči o vízum J1 se musí ve své zemi dostavit na americkou ambasádu nebo konzulát. Aby mohli získat potřebné vízum, musí mít vyplněný speciální formulář DS-2019, který jim poskytne zprostředkovatelská organizace (tzv. sponzor).
  • U většiny výměnných programů, které zajišťuje americká vláda se musí platit tzv. SEVIS poplatek, který činí $100. Výjimkou jsou letní programy Work & Travel, letní tábory a právě au-pair programy, kde poplatek činí pouze $35.

Díky tomuto typu práce v zahraničí se zdokonalíte v angličtině a poznáte zblízka americkou kulturu. Obecné informace o au-pair, hledání a výběru rodiny najdete v článku Au-pair pobyty. Zkušenosti s prací au pair v USA si můžete přečíst ve článcích Deník au-pair Viki z pobytu v USA a Au-pair v USA.


Sdílet tento článek

Byl pro Vás článek užitečný?

  

Diskuze k článku

Chcete sledovat diskuzi ke článku e-mailem?
K článku zatím nejsou žádné komentáře. Chcete-li vložit komentář, klikněte na tlačítko Nový komentář.
 
Hledání v článcích

Hledejte například: Austrálie, studium v Anglii, Au-pair, práce v Německu, (jméno agentury), Erasmus, brigáda...



oblibene

RSS Odebírat novinky přes RSS/XML

Hlavní článek:

Au-pair pobyty

Nazkušenou.cz on Facebook