[quote="Tommy"]Nevim no, je to taková otročina za pár kaček, 3 měsíce sem pro ně pracoval, protože sem se chtěl kouknout do Francie a jelikož neumim francouzky, tak to byla jedna z možností, jak se dostat kousek od Marseille a poznat Francii, ale popravdě práce je to hrozná a otročit takhle celý život pro mně není, dá se to dělat tak do 30, ale odrovnaný záda a hlavně připadáš si jen jako robot bez absolutně žádnýho karierního růstu a u týhle práce opravdu nemusíš přemýšlet a každý den zažíváš šílený stereotyp s žádnou budoucí vidinou.Chápu, že někomu to může vyhovovat, když ho šéf někam postaví a řekne mu, že to má takhle rovnat na paletu a co nejrychleji, ale práci, co pochopim do minuty nechci dělat celej život, neřikám kdyby asponň za to ty prachy stály, ale pokud nejsem moula, tak se dá vydělat jinde mnohem víc,za mnohem pohodovější práci, pokud někomu jde o francouzštinu, jako šlo mně, tak tady se jí moc nenaučíte.Fyzicky to těžká práce je, ale dá se na to po pár týdnech zvyknout, ale že si připadáte jenom jako naprogramovanej robot, bez nějaké vidiny do budoucna, na to sem si já nezvykl. Je to každého otázka co od toho očekává, já si představoval, že kromě práce procestuju celou Francii a okolní státy a že se naučim francouzsky nebo že aspoň vydělám nějaký prachy, ale když sem zjistil, že za to beru stejný nebo spíš i horší peníze než kdybych žil v ČR a krom jihu Francie sem nikde nebyl, francouzky sem si neměl v práci s kym pokecat, tak sem se rozhodl jet do Anglie, kde po 2 letech nošení jídel v restauraci, mám nejen procestován skoro celej svět a angličtinu jsem se naučil na dobré úrovni, ale přes nošení jídel a pití, poté klasický číšník a barman, přes supervisora až na managera restaurace. O tom bych si mohl nechat v této fabrice jenom zdát, myslím si že dodneška tam dělají ti stejní lidé co dělali semnou pořád tu stejnou práci, dneska možná jen víc naříkaj, že je bolej záda.
Kdybych se mohl rozhodovat dneska, zkusil bych buď Rakousko nebo Norsko, ale to jen kvůli tomu, že mam rád hory, Francie je taky krásná země, ale z okna továrny toho člověk moc nevidí

[/quote]
A kdes pracoval pred francii - duisburg nebo crailsheim? ze te to tak prekvapilo? rozhodne bych necekal ze pri tyhle praci budu mluvit francousky.... jo po praci jasny pokud neprospis celej den. to ze je to rutina a stereotyp prece vi kazdej kdo de do francie a nakej posun? no jasne muzes treba jezdit s jesterkou pokud to zmaknes a mas papiry. pro me je to prace za docela dobry prachy a mam tu zajisteny zazemi a sam nemusim nic resit, to mi vyhovuje. docela by me zajimalo cos delal v CR zes vydelaval stejny prachy
jinak bejvalka delala servirku a zada mela vic zniceny nez mam ja a do toho votravny hosti co si furt neco vymejslej... tak fakt nevim asi to kazdej vidime inac.