Ahoj, já zkusím na některé tvé otázky odpovědět. Letěla jsem do Kanady na jazykový kurz a měla jsem myslím normální turistické vízum. Pomáhala mi s tím agentura.
Např. potvrzení o studiu jsem v té době neměla, protože jsem zrovna skončila na sš a na vš jsem v té době ještě nebyla přijata, takže jim stačilo moje čestné prohlášení(v aj), že až se vrátím do ČR, tak někam nastoupím, prostě, že mě tady něco drží a že jim tam v Kanadě nezůstanu
Výpis z účtů jsem dávala jen z internetového bankovnictví, nebylo ani potvrzeno bankou a nebyl problém.
A u toho imigračního, tam se na to snad ani neptali, to asi už pak neřešej, když to vízum člověk má, jen se mě ptali, kdo mi to všechno platí a možná i jestli s sebou mám nějakou hotovost a kolik, ale to si nejsem už vůbec jistá, ale vím, že u toho nebyl žádnej problém.
A ješte si pamatuji, že na imigračním po mě chtěli nějaký papír o tom, že budu někde studovat, takovou jakoby pozvánku od někoho z Kanady, to mi ale zařidila agentura. Něco podobného by mohli chtít, kdyby jste tam jeli třeba pracovat, takže asi nějaký papír od kanadského zaměstnavatele.